čtvrtek 13. března 2014

Vivala.cz: jak jsem se spálil

Když mi od Bandzone.cz přišel email, že spolupracují na projektu přímého prodeje hudby v Čechách, zaradoval jsem se. O několik měsíců později už se neraduji. Běduji.

Ano podařilo se mi na Vivalu nahrát album své kapely a dokonce prodat několik alb i písniček, ale peníze, které fanoušci mojí kapely zaplatili, jsem nikdy neobdržel. Vivalu jsem se snažil urgovat emailem. Bez odpovědi. Telefonicky – volané číslo nebylo nikdy dostupné. Nakonec jsem napsal na Facebook a někdo se mi telefonem ozval s tím, že moji situaci vyřeší. Následně jsem obdržel email, ve kterém mi bylo sděleno, že platbu obdržím s další várkou plateb (tj. zhruba za měsíc a půl).

Neměl jsem moc časů se rozčilovat, jaktože mi peníze nepošlou okamžitě, tak jsem čekal. 20. února, datum další várky plateb, opět žádné peníze nepřišly. Nikdy žádné peníze nepřišly. Před touto službou Vás varuji. Varovat by vás mělo i uživatelské rozhraní Vivala.cz při prodeji vašich skladeb:

Údaje, které do Vivala.cz jednou zadáte, již nelze změnit. Jediný způsob, jak můžete Vaše údaje změnit je poslat email. Je snadné podvrhnout adresu odesilatele a změnit jakýkoliv údaj (třeba číslo účtu, na který se vyplácí peníze). Nebo cenu alba. Jenže na žádné mé emaily již nikdo nereagoval od chvíle, kdy se mi jednou podařilo podat žádost na změnu ceny alba. Navíc kontaktní email pro uživatele (uzivatele@vivala.cz) neexistuje – zaslané emaily se vrací. Vivala se zákazníky sporadicky komunikuje maximálně na Facebooku.

Moje rada zůstává: Od Vivala.cz ruce dál!

Pokud se někdo chce k tomuto textu vyjádřit, laskavě použije komentář pod ním.

Žádné komentáře:

Okomentovat