pondělí 2. června 2014

Kmotrovy výrobky a Babišland

“Koupí Vodňanského kuřete sypete peníze do kapsy Babišovi,” stálo, pokud si dobře pamatuji, v jednom deníku, kterým se zabývali mí spolužáci ve škole. Je to hodně zkratkovité tvrzení, ale je pravda, že z každého výrobku Agrofertu, který si koupíte, má zisk i osobně Andrej Babiš. Zisk je naprosto normální věc a není třeba to, že má na něčem Babiš osobní zisk nějak démonizovat.

Zajímavé ale je, kolik výrobků v našich krámech pochází právě z Agrofertu. Pokusili jsme se na to jít nejprve přes ochranné známky, ale příliš úspěchů jsme nezaznamenali. Proto jsme nyní začali vytahovat z webů seznamy produktů potravinářských firem z koncernu Agrofert.

Mým stále přiděleným podnikem (Když je babiš ministr financí, nedá se hovořit už o národním podniku?) je KMOTR – Masna Kroměříž a. s. Je to zajímavé spojení Babiš – Kmotr. Každopádně společnost má na svých stránkách 94 výrobků, především masných, nepočítám dárkové koše z nich složených ani propagační materiály jako trička. Z těch je 52 v kategorii Obchodní zboží, to znamená produkty, které si kupujete v rámci pultového prodeje a značku Babiš Kmotr na nich nenajdete.

kmotr_vyrobky

V Picase jsem vytvořil rychlou koláž, na kterou se vešlo 84 Kmotrových produktů. Jsem zvědavý, zda se nám podaří udělat takovou koláž za celý Agrofert.

Žádné komentáře:

Okomentovat