neděle 15. prosince 2013

Události

Tohle je osobní: Události (jako ten pořad ČT) jsou fakt špatný. Vnímám to od první chvíle, co vznikly. Prodloužení jednotlivých zpráv nevedlo k lepšímu zpracování tématu, jen vidíme více "omáčky." Osobně mám mnohem raději zprávy ve 20 hodin. Za pět minut se dozvím vše z Událostí a často ještě něco k tomu. Snad každá zpráva v Událostech musí mít zdlouhavý živý vstup, nebo alespoň klikání na tabuli, které působí stejně falešně, jako rohlík z teska.

Minulé pondělí jsme (studenti Informační vědy a srovnávacích mediálních studií oboru Studia nových médií na FF UK) rozebírali hlavní zpravodajské relace českých televizí. Zrovna dvakrát jsme těm zprávám netleskali. Všichni se předtím při rozdělování stanic pro domácí zpracování o Události div nepoprali. Proč ale nikdo z těch, co Události sledovali, na následující hodině neřekl: "Události jsou opravdu dobrým zpravodajským pořadem, který splňuje má očekávání."?

Jeden kolega povídal o reportáži o slevových kartách, která se stala podnětem k sepsání této myšlenky. K čemu je nám taková reportáž? Abychom šli s dobou a taky si takovou kartu pořídili? Ne, takovou reportáž potřebujeme, když nemáme o čem jiném vysílat. 40 minut prostě nenaplníme tak kvalitním obsahem, pokud k tomu nebudeme používat odpovídající úsilí, jaké by si takto dlouhá zpravodajská relace zasloužila. V reportáži se prý také objevila paní, co má deset věrnostních karet v peněžence. Není ta reportáž natočená jenom kvůli ní? Nevznikla tato reportáž v souvislosti s mobilní aplikací společnosti MAFRA a.s. Portmonka?

Žádné komentáře:

Okomentovat